Građanin dragovoljno predao poluautomatsku pušku

Slika /2021/PP MURSKO SREDIŠĆE - dragovoljno predana puška/Slika 2.jpg

Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 16. prosinca 2021. godine u Murskom Središću, tijekom provođenja operativne akcije „Mir i dobro“ građanin koji je želio ostati anoniman policijskim službenicima predao je poluautomatsku pušku „Crvena Zastava“.

Predano oružje do uništenja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.    
           
I nadalje pozivamo gađane, ukoliko u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva ili oružje, a posebice zabranjena pirotehnička sredstva (petarde i redenike), da ih mogu dragovoljno i bez sankcija, predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti takva sredstva, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.
 
Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon