Hvalevrijedan doprinos učenika Graditeljske škole prevenciji u cestovnom prometu

Slika /2023/Podjela zahvala učenicima Graditeljske škole/1 (2).jpg

Učenici Luka Varga, Nika Srnec, Lea Lehkec i Lovro Blažon na teme "Četiri ubojice u prometu" izradili su prepoznatljive i edukativne video sadržaje

Foto/video: PU međimurska

U sklopu brojnih preventivnih aktivnosti s ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu Policijska uprava međimurska i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, proveli su i projekt "Četiri ubojice u prometu" u koji su bili uključeni učenici Graditeljske škole Čakovec sa svojim mentorima.

Imajući u vidu svoju preventivnu i edukativnu ulogu, Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske nositelj je raznih aktivnosti kojima se građane podsjeća na četiri glavne ubojice u prometu: prekoračenje brzine, konzumaciju alkohola, nekorištenje pojasa (i nepropisno vezanje auto sjedalice) te korištenje mobitela u vožnji, ali ukazuje i na činjenicu da policija u prometu nema samo restriktivnu i represivnu, već proaktivnu i partnersku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa.

Cilj je ovakvim preventivnim aktivnostima smanjiti glavne uzročnike prometnih nesreća u kojima ljudi pogibaju, bivaju ozlijeđeni ili pak nastaju velike materijalne štete te pritom probuditi svijest o svim opasnostima prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu.               

U sklopu spomenutih aktivnosti marljivi i inovativni učenici Graditeljske škole Čakovec Luka Varga, Nika Srnec, Lea Lehkec i Lovro Blažon na teme „Četiri ubojice u prometu“ izradili su prepoznatljive i edukativne video sadržaje koji su ovih dana emitirani na video zidovima diljem Međimurske županije. Za svoje video uratke učenici su primili prigodne poklone i pohvalnice.   
 Ovakvim malim, ali značajnim preventivnim aktivnostima, korak po korak doprinosimo većoj sigurnosti cestovnog prometa.Pisane vijesti | Promet i vozila