Informacija

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/auto-policija.jpg

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Jedna se dogodila u petak, 21. prosinca oko 9.40 sati u Žabniku, Žabničkoj ulici, gdje je pas pretrčavao kolnik i udario u kotač bicikla sa kojim je upravljao 66-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri te se biciklist prevrnuo i pao na kolnik te zadobio teške tjelesne ozlijede.

Druga prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila u nedjelju, 23. prosinca oko 21 sati na cesti, između Badličana i Macinca, gdje je vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 41-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, upravljajući pod utjecajem alkohola od 1.23 g/kg, sišao vozilom izvan kolnika i udario u cestovni jarak nakon čega se prevrnuo te zadobio lake tjelesne ozlijede.

Dogodilo se sedam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom. 

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 

  • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, tri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
  • nalet na životinju, jedna prometna nesreća.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod pet vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 41-godišnjaka sa šireg područja općine Nedelišće, u koncentraciji od 2,18 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u petak, 21. prosinca oko 16,30 sati Gornjem Hrašćanu, Varaždinskoj ulici. 



Stranica