Instruktor Predrag Fodor sudjelovao je u obuci vojnih policajaca

  • Slika 2019/Tonfa%20Fodor%20IJP/TONFA-VP.jpg
  • Slika
  • Slika

U uspješnoj suradnji policije i vojne policije, međimurski interventni policajac prenio je svoje bogato iskustvo u rukovanju višenamjenskom palicom "tonfom" polaznicima tečaja

Foto: Vojna policija (MORH)
Iskusni instruktor Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, Predrag Fodor početkom svibnja ove godine sudjelovao je u obuci vojnih policajaca rukovanjem višenamjenskom palicom "TONFA“.
U uspješnoj suradnji policije i vojne policije, međimurski interventni policajac uz kolege iz drugih jedinica interventne policije MUP-a te časnike Pukovnije vojne policije, uspješno je prenio svoje bogato iskustvo na polaznike tečaja.
Tečaj koji je trajao od 30. travnja do 13. svibnja svi polaznici su uspješno svladali. "Tonfa“, kao palica koju policijski službenici koriste već neko vrijeme, prvenstveno je namijenjena za samoobranu te za svladavanje aktivnog i pasivnog otpora, kao i za skupna postupanja. Svaki policajac, a odnedavno i vojni policajci kako bi mogli koristiti "tonfu“ moraju završiti ovakav ili sličan tečaj.  
Na kraju tečaja u znak zahvale načelnik stožera Pukovnije vojne policije, pukovnik Josip Beljan uručio je zahvalnicu Goranu Burušiću iz Zapovjedništva interventne policije MUP-a.
 

Pisane vijesti