Jurovčak – građanin dragovoljno predao razna eksplozivna sredstva

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/brosura_str_1.jpg

Pozivamo građane, ako u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, oružje, streljivo i sl., mogu ih dragovoljno i bez sankcija predati pozivom na broj telefona 192.

Foto: Ilustracija

U petak, 26. kolovoza 2022. godine u Jurovčaku, prilikom čišćenja tavanskih prostorija kuće, 42-godišnjak je pronašao dvije ručne bombe, dva topnička streljiva call. 20 mm i dva streljiva call. 12,7 mm.
Na mjesto događaja izašao je policijski službenik protueksplozijske jedinice i izuzeo eksplozivna sredstva, koja je do uništenja pohranio u skladište Policijske uprave međimurske.
 
I nadalje pozivamo građane, ako u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, oružje, streljivo i sl., mogu ih dragovoljno i bez sankcija predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti takva sredstva, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.
 
Građani koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena.


 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon