Kontakt policajci PP Prelog održali edukativno predavanje za učenike Osnovne škole Domašinec

  • Slika /2022/PP PRELOG 03062022/IMG-a39bd78c00054b598f6e32259d9b01d4-V.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Dana škole za učenike od petog do osmog razreda održano edukativno predavanje na temu "Pješaci i biciklisti u prometu"

Foto: PU međimurska
 
U sklopu obilježavanja Dana škole proteklog petka, 27. svibnja 2022. godine od 8,30 do 12 sati u organizaciji Osnovne škole Domašinec, kontakt policajci Policijske postaje Prelog za 80-tak učenika viših razreda održali su edukativno predavanje na temu "Pješaci i biciklisti u prometu". Predavanje je održano na terenima ŠRD-a "Ribica" u Turčišću.
 
Tijekom predavanja kontakt policajci učenike su informirali i educirali o pravilnom kretanju u cestovnom prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla. Skrenuta im je pažnja na važnost korištenja reflektirajućeg prsluka, kao i drugih reflektirajućih oznaka u uvjetima smanjene vidljivosti te noću, a sve s ciljem sigurnog sudjelovanja u prometu. Tijekom edukacije posebna pažnja usmjerena je na zakonsku obvezu nošenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje biciklom, prelaska kolnika preko obilježenih pješačkih i biciklističkih prijelaza, korištenja nogostupa i biciklističkih staza i sl. .
 
Po završetku predavanja učenicima i učiteljima podijeljene su reflektirajuće trakice i promotivni letci "Pješaci sigurno u prometu“ i "Biciklisti pažnja!".

Pisane vijesti | Promet i vozila