Kontakt policajci PP Prelog preventivnim aktivnostima sudjelovali na obilježavanju Olimpijskog sportskog dana

  • Slika /2022/PP PRELOG - Olimpijski dan/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za učenike viših razreda Osnovne škole Hodošan kontakt policajci održali edukativno predavanje o sigurnom kretanju biciklom u prometu, a za učenike nižih razreda edukativno predavanje o sigurnom kretanju pješaka u prometu

Foto: Pu međimurska

Proteklog petka, 9. rujna 2022. godine u jutarnjim satima, kontakt policajci Policijske postaje Prelog preventivnim aktivnostima pridružili su se učenicima Osnovne škole Hodošon u obilježavanju Olimpijskog sportskog dana.
              
Učenici Osnovne škole Hodošan sportskim aktivnostima i edukativnim predavanjem policije o sigurnom kretanju u prometu obilježili su Olimpijski sportski dan.

U pratnji svojih nastavnika, učenici viših razreda biciklima su išli od škole do izletišta „Zelengaj“ u Goričanu, gdje su sudjelovali u raznim sportskim aktivnostima. U isto vrijeme učenici nižih razreda škole, uključujući i učenike područnih škola Palinovec i Sveti Juraj u Trnju boravili su na prostoru Zaštitarsko ekološke udruge „Prode“ u Hodošanu, gdje su slušali predavanje na temu zaštite i očuvanja prirode i načinu razvrstavanja otpada te sudjelovali u raznim sportskim natjecanjima.
 
Kontakt policajci Policijske postaje Prelog na prostoru izletišta „Zelengaj“ za učenike viših razreda škole održali su edukativno predavanje o sigurnom sudjelovanju biciklom u prometu, uz osvrt na zakonske odredbe iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vezane uz upravljanje biciklom. Također, prezentirali su preventivnu aktivnost Policijske uprave međimurske „Zaštitimo svoj bicikl“, kojom prilikom su informirani o pravilnom načinu zaključavanja bicikla, kao i o drugim samo zaštitnim mjerama bitnim za sprječavanje krađa bicikla.
 
Nakon toga, na prostoru udruge „Prode“, kontakt policajci učenicima nižih razreda škole u okviru akcije „Poštujte naše znakove“ održali su edukativno predavanje o sigurnom kretanju pješaka u prometu, a koje je usmjereno na zaštitu djece u prometu i sprečavanje ugrožavanja njihovih života.
Po završetku predavanja kontakt policajci učenicima prvih razreda podijelili su promidžbeni materijal osiguran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.
 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila