Kotoriba - Trojac se nasilnički ponašao

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/IMG_7155.JPG

Razbojnička krađa i prijetnje

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u ponedjeljak, 23. prosinca oko 17 sati i 30 minuta, u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, u trgovini, 38-godišnjak s područja općine Kotoriba, kod kase uzeo kutiju cigareta s namjerom krađe te je izašao iz trgovine.

Za njim je  izašlo dvoje djelatnika trgovine te mu je djelatnik uspio uzeti kutiju cigareta iz ruke. Potom je 38-godišnjak iz hlača izvadio staklenu bocu, koju je podignuo u namjeri da udari to dvoje djelatnika. Djelatnik mu je uhvatio ruku i istrgnuo bocu.

Nakon toga je na parkiralištu ispred trgovine, maloljetnik s područja općine Kotoriba, koji je bio u društvu s 38-godišnjakom, prijetio nasilnim radnjama kupcu iz trgovine.

Maloljetnik i 21-godišnjak s područja općine Kotoribe, koji se također tamo nalazio, su vikali  i naguravali tog kupca te ga je maloljetnik rukom udario u  rame pri čemu je kupac izgubio ravnotežu i pao na parkirani automobil te je lakše ozlijeđen.

Zaprimljene su kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela Razbojnička krađa i Prijetnja.
 
Nadalje je zaprimljena prijava od građana zbog kaznenog djela Prijetnja u kojoj se navodi da mu je taj maloljetnik prijetio nasilnim radnjama istog dana oko 17 sati, u ugostiteljskom objektu u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava.
         
Također su zaprimljene kaznene prijave dviju djelatnica trgovine u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, kaznenog djela Prijetnje protiv istog maloljetnika, gdje se navodi da je istog dana u večernjim satima, u trgovini, prijetio nasilnim radnjama.           
          
Brzom reakcijom policijskih službenika u večernjim satima uhićeni su 38 i 21-godišnjak, dok se za maloljetnikom traga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
           
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon