Krađa i neovlaštena proidaja i proizvodnja droge

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Droga/Kanabis2.jpg

Na mjesnom groblju u Vratišincu, u razdoblju od 26. veljače do 3. ožujka, nepoznati počinitelj je tjelesnom snagom sa nekoliko desetaka grobnica skinuo i otuđio grobne vaze, svijećnjake i kipove od mesinga i bronce. 

Foto: Ilustracija 

Na mjesnom groblju u Vratišincu, u razdoblju od 26. veljače do 3. ožujka,  nepoznati počinitelj je tjelesnom snagom sa nekoliko desetaka grobnica skinuo i otuđio grobne vaze, svijećnjake i kipove od mesinga i bronce.

Kriminalističkim istraživanjem, 3. ožujka oko 9 sati, policijski službenici su u Mačkovcu zatekli 21-godišnjaka iz Sitnica, 19-godišnjaka iz Hlapićine i jednog maloljetnika iz Pribislavca, koji su u vozilu čakovečkih registracijskih oznaka držali nekoliko PVC vreća ispunjeni raznim razbijenim predmetima nalik na vaze i lampione ukupne težine oko 40 kg.

Tijekom provjere identiteta 21-godišnjak iz Sitnica, dragovoljno je predao PVC smotuljak ispunjen sadržajem zelene biljne materije nalik na  opojnu drogu marihuanu. Vaganjem je utvrđeno da se radi o ukupno 0,6 grama biljne materije nalik na marihuanu, a preliminarnim testiranjem utvrđena je prisutnost THC-a.

Protiv 21-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu zbog počinjenja kaznenog djela krađe i neovlaštene proizvodnje i prodaje droge, dok protiv 19-godišnjeg i maloljetnog mladića slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu.    



Stranica