Krađe i teške krađe tijekom proteklog produljenog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Evidentirane su tri krađe te jedna teška krađa

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske u razdoblju od 22. do 26. prosinca evidentirane su tri krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo tešku krađu u Čakovcu i krađu u Pribislavcu.
 

Provala u benzinsku postaju u Čakovcu

U petak, 22. prosinca oko 22:30 sati u Čakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u prodajne prostorije benzinske postaje u Ulici dr. Ivana Novaka, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba. Nakon provale s prodajnih polica ukrao je razna pića i prehrambene proizvode, a nakon aktivacije alarma pobjegao je s mjesta događaja. Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.
 
Sutradan, 23. prosinca u jutarnjim satima čakovečki policajci uhitili su 27-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje opisanog kaznenog djela te ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo teške krađe.
 
Tijekom istraživanja pronađen je dio ukradenih predmeta te vraćen predstavniku oštećenog trgovačkog društva.
 
Protiv osumnjičenog 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
 
Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika, osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor.
 

U Pribislavcu iz obiteljske kuće ukraden nakit

Između 15. i 23. prosinca u Pribislavcu, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće u Ulici Marina Držića, ukrao je razni nakit. Materijalna šteta prema izjavi 28-godišnje vlasnice procijenjena je na nekoliko tisuća eura.
 
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon