Krađe i teške krađe tijekom proteklog vikenda

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_5548.JPG

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa i jedan pokušaj teške krađa

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet krađa i jedan pokušaj teške krađe. Materijalna šteta kod tri evidentirane krađe, pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod dvije krađe, pojedinačno procjenjuje na više tisuća kuna.
 
Izdvajamo pokušaj teške krađe u Prelogu te krađu u Čakovcu.
           
Pokušaj teške krađe
U noći sa četvrtka na petak (18./19. veljače 2021.) u Prelogu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u bankomat smješten u poslovnoj zgradi. Zbog uključenja alarma počinitelj je odustao od dovršenja kaznenog djela. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Krađa
U petak, 19. veljače 2021. godine oko 18 sati u Čakovcu, u trgovačkom centru u Obrtničkoj ulici, 24-godišnjak je s prodajnih polica trgovine mješovitom robom ukrao razna alkoholna pića. Počinitelj se pokušao udaljiti iz trgovačkog centra s ukradenim predmetima kroz izlaz za nuždu. Zahvaljujući brzoj i pravovremenoj reakciji, kradljivca je u dovršenju kaznenog djela spriječio službujući zaštitar te ga zadržao do dolaska policije. Ukradeni predmeti u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, oduzeti su od 24-godišnjaka i vraćeni predstavniku oštećene trgovine. Protiv osumnjičenog 24-godišnjak s područja grada Zagreba, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon