Maloljetni dvojac osumnjičen za drsku krađu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe (drska krađa), podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem na dvojicom maloljetnika, obojica s područja Međimurske županije, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo teške krađe (drska krađa).

Naime, sumnja se kako su u četvrtak, 31. kolovoza nešto prije 8 sati na ulici u Držimurcu, na biciklima sustigli 73-godišnjakinju koja je također upravljala biciklom. U tom trenutku jedan od osumnjičenih mladića iz ruke joj je istrgnuo plastičnu vrećicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem i osobnim  dokumentima. Nakon toga mladići su pobjegli s mjesta događaja. U događaju 73-godišnjakinja nije ozlijeđena, dok je materijalnu štetu procijenila na nekoliko desetaka eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja preloški policajci pronašli su ukradeni novčanik s dokumentima te ga vratili vlasnici.  

Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe (drska krađa), podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon