Maloljetnik hitnoj pomoći lažno dojavio nalet automobila na pješaka

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Zbog počinjenja kaznenog djela lažne uzbune prema osumnjičenom mlađem maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije provedeno je kriminalističko istraživanje nad mlađim maloljetnikom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.
           
Naime, osumnjičeni je u utorak, 24. siječnja ove godine u 19:41 sati putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je na cesti kod Gornjeg Hrašćana, u smjeru Paraga, došlo do naleta osobnog automobila na pješaka, koji krvari uslijed zadobivene ozljede noge. Takva dojava iziskivala je žurno djelovanje hitne medicinske pomoći i policije koji su odmah upućeni na mjesto događaja, ali je provedenim postupanjem utvrđeno da se radi o lažnoj  dojavi.
           
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni mlađi maloljetnik počinio opisano kazneno djelo lažne uzbune te će se prama njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon