Maloljetnik osumnjičen za dvije krađe

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija_hauba.jpg

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu osumnjičeniku je rješenjem odredila istražni zatvor

Foto: Ilustracija

U petak, 15. travnja 2022. godine oko 17,00 sati u Domašincu, Ulici Pere Pintara nepoznati je počinitelj iz osobnog automobila ukrao ruksak u kojem se nalazio mobitel, novčanik s novcem i dokumentima. U krađi počinitelja je zatekao policijski službenik van službe te ga zadržao do dolaska policijskih službenika, koji su ga uhitili i doveli u prostorije policijske postaje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio opisano kazneno djelo i prema njemu podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok su ukradeni predmeti vraćeni vlasnici.

Također, sumnja se da su maloljetnik i dijete s područja Međimurske županije u utorak, 12. travnja 2022. godine oko 16 sati u Domašincu, u Ulici Martina Pušteka, biciklima s leđa prišli starijoj ženskoj osobi koja se vozila biciklom te su joj iz košarice ukrali torbu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, dokumenti i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u subotu, 16. travnja maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Nakon provedenog ispitivanja, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu osumnjičeniku je rješenjem odredila istražni zatvor, a potom je predan u zatvor, u Varaždinu.
Prema djetetu podnijet će se opće posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon