Međimurski policajci posjetili grad heroja - Vukovar

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Vukovar/Vukovar-2012_mala.jpg

Foto: Vanja Haček, e-mina

Pod geslom "Vukovaru - ime sveto!", u nedjelju, 18. studenog ove godine, u Vukovaru, međimurski policajci pridružili su se obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara u Domovinskom ratu 1991., te 21. godišnjici sloma obrane toga grada.

U Vukovaru se okupilo više od 50 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske i inozemstvakoji su došli odati počast svim sudionicima obrane Vukovara. Međimursko izaslanstvo predvodili su župan Međimurske županije Ivan Perhoč, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović, predstojnik Ureda za obranu Vlado Hranjec i načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić.

Kod spomen obilježja na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i na Trpinjskoj cesti kod zgrade Borovo commerce-a, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Nakon Svete mise za sve poginule i nestale branitelje Vukovara, međimurski policajci posjetili su izložbu fotografija "Međimurski pilov"“, međimurskog fotografa Damira Klaića – Ključa.

Podsjetimo, bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza, a završila 18. studenoga 1991. slomom obrane grada kojeg je branilo oko 1800 branitelja. Do sloma obrane grada poginule su 1624 osobe, a ranjeno ih je više od 2500. U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko pet tisuća zarobljenih branitelja i civila, a iz grada je prognano oko 22 tisuće Hrvata.



Stranica