Mladić (18) osumnjičen za razbojničku krađu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Svega dvadesetak minuta nakon počinjenja kaznenog djela, čakovečki policajci pronašli su odbjeglog mladića te ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Jučer, 31. svibnja oko 18 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Andrije Kačića Miošića i Antuna Gustava Matoša, počinjena je razbojnička krađa na štetu 20-godišnjakinje.
           
Tom prilikom oštećena djevojka srela je dvojicu mladića, koje poznaje od ranije. Jedan od njih zamolio ju je da mu posudi mobitel kako bi obavio telefonski poziv. Udovoljila je njegovoj zamolbi te mu predala mobitel kojeg je mladić spremio u svoju torbicu, a potom su obojica pobjegli s mjesta događaja. Oštećena ih je uspjela sustići te pokušala iz torbice izvaditi mobitel, ali ju je mladić fizički spriječio u tome te pobjegao s ukradenim mobitelom. Odmah nakon počinjenja kaznenog djela oštećena je o tome izvijestila policiju.
 
U opisanom događaju oštećena 20-godišnjakinja lakše je ozlijeđena, dok je materijalnu štetu procijenjena na više stotina eura.
           
Svega dvadesetak minuta nakon opisanog kaznenog djela razbojničke krađe, čakovečki policajci na području grada pronašli su odbjeglog 18-godišnjaka te ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 18-godišnjak s područja općine Kotoriba, počinio kazneno djelo razbojničke krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon