Mladić (22) osumnjičen za kazneno djelo lažne uzbune

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_5548.JPG

Dolaskom hitne medicinske pomoći na mjesto događaja pacijent nije pronađen te je utvrđeno da je osumnjičeni lažno obavijestio hitnu medicinsku pomoć kako je njegovom ocu potrebna nužna i hitna medicinska pomoć

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako je 22-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Naime, sumnja se kako je u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine u 22:07 sati putem mobitela nazvao hitnu medicinsku pomoć te zatražio liječničku pomoć za oca. Tijekom poziva naveo je kako otac nije pri svijesti i da ne diše. Ujedno, naveo je kako je otac prije nego mu je pozlilo, popio nekoliko litara vina i pušio sintetičku drogu. Dolaskom hitne medicinske pomoći na mjesto događaja pacijent nije pronađen te je utvrđeno da je osumnjičeni lažno obavijestio hitnu medicinsku pomoć kako je njegovom ocu potrebna nužna i hitna medicinska pomoć.
           
Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika policijski službenici Policijske postaje Čakovec podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon