Motociklom neuspješno bježao policijskim službenicima

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8525.JPG

Prekršaj u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 28. lipnja u 22,40 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec uočio je motocikl marke "Yamaha" delničkih registarskih oznaka te se nepoznati vozač s putnikom odbio zaustaviti na posebne svjetlosno zvučne znakove s policijskog motocikla.

Nakon toga taj vozač nastavio je vožnju južnom obilaznicom grada Čakovca te kroz Štefanec, Malu Suboticu i Palovec, gdje se je na cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca zaustavio.

S motocikla su sišli vozač i putnik te se dali u bijeg, ali su odmah uhvaćeni tako što je policijski službenik uz uporabu sredstava prisile uhitio vozača, dok je na mjesto zaustavljanja stigla i ophodnja Policijske postaje Čakovec, koji su uz uporabu sredstava prisile uhitili putnika.
 
Utvrđeno je da je vozač 27-godišnjak s područja općine Pribislavec i da nema upisanu potrebnu „A“ kategoriju za upravljanje motociklom. Za putnika je da se radi o maloljetniku s područja Međimurske županije.

Vozač motocikla je prilikom potjere na dva raskrižja prešao preko upaljenog crvenog svjetla na semaforima, dok je na jednom raskrižju drugom vozilu oduzeo prednost prolaska.

Motocikl je oduzet te je po vučnoj službi prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske, dok su vozaču izdani prekršajni nalozi.

Kazna za te prekršaje iznosi 32.700 kuna te zabranu upravljanja „A“ kategorijom u trajanju od 11 mjeseci i 18 negativnih prekršajnih bodova.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila