Na čakovečkom placu osumnjičeni dvojac prodavao bučino ulje koristeći se lažnim deklaracijama

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Osumnjičeni su prema prethodnom dogovoru izradili lažne deklaracije i potom s takvim krivotvorenim znakovima za obilježavanje robe prodavali bučino ulje koje svojom kvalitetom nije udovoljavalo identifikacijskim parametrima

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 58-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja Varaždinske županije, počinila kazneno djelo „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega“.

Naime, sumnja se da su temeljem prethodnog dogovora izradili lažne znakove za obilježavanje robe (deklaracije), konkretno radilo se o naljepnicama s obavijestima o proizvodima. Takve lažne naljepnice nalijepili su na boce zapremine od jedne litre, namijenjene za prodaju bučinog ulja. Potom su na gradskoj tržnici u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, u bocama s lažnim deklaracijama te koje nisu bile originalno zatvorene, prodavali su bučino ulje. Ujedno, ulje svojom kvalitetom nije udovoljavalo identifikacijskim parametrima.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon