Na međimurskim prometnicama evidentirane tri prometne nesreće

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag u dvije prometne nesreće i ostali uzroci u jednoj prometnoj  nesreći

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - dvije prometne nesreće,
- ostali uzroci - jedna prometna nesreća.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, 77-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 1,02 g/kg.

Spomenuti vozač u nedjelju 15. svibnja 2022. godine, nešto prije 15 sati u Vučetincu, skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka (istek važenja prometne dozvole krajem 2019. godine) pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita, uključivao se u promet s obližnjeg parkirališta ugostiteljskog objekta, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključivao. Tom prilikom na njegov automobil naletio je 36-godišnjak, a koji je upravljao osobnim automobilom, slovenskih nacionalnih oznaka.

Policijski službenici od 77-godišnjaka oduzeli su registarske pločice te će se protiv njega pokrenuti prekršajni postupak.


 

Pisane vijesti | Promet i vozila