Na pješačkom prijelazu osobnim automobilom naletio na maloljetnog pješaka

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć

Foto: Ilustracija

U petak, 2. prosinca 2022. godine nešto poslije 6 sati u Zebanec Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen maloljetni pješak.
           
Vozač rođen 1962. godine, upravljao je VW Polom, čakovečkih registarskih oznaka kolnikom ulice spomenutog naselja te se tom prilikom obilježenom pješačkom prijelazu na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala, ni znacima ovlaštene osobe, nije približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješaka koji je već stupio na pješački prijelaz. Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom automobila udario je u tijelo maloljetnog pješaka, koji je prelazio kolnik ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza. Nakon udara došlo je do pada pješaka na nogostup.
           
Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljede naknadno okvalificirati.
 
Upozoravamo vozače da su prilikom nailaska na obilježeni pješački prijelaz na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala, ni znacima ovlaštene osobe, dužni upravljati sigurnom brzinom tako da ne ugrožavaju pješake, odnosno tako da mogu zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Dodatna obazrivost i povećana pažnja vozača nužna je u uvjetima smanjene vidljivosti, posebice u jutarnjim i večernjim satima te kada su nastupili loši vremenski uvjeti (kiša, magla, snijeg …).
           
Ujedno, upozoravamo pješake da su dužni prije stupanja na prethodno opisane pješačke prijelaze, obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja im se približavaju.  

 

Priopćenja | Promet i vozila