Na prometnicama Međimurske županije evidentirano pet prometnih nesreća

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Prometna policija - kontrola.jpg

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod jednog vozača

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom i jedna prometna nesreća za koju se čeka kvalifikacija ozljeda.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
- nepropisna i neprilagođena brzina - dvije prometne nesreće,
- nepoštivanje prednosti prolaska - dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - jedna prometna nesreća.
   
Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,17 g/kg utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći za koju se još čeka kvalifikacija ozljeda.

Naime, u subotu, 7. svibnja 2022. godine oko 1,40 sati, u Maloj Subotici, Dravskoj ulici, 25-godišnji vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja u blagom desnom zavoju vozilom sišao izvan kolnika udesno gdje je udario u hidrant, nakon čega se vozilo višestruko prevrnulo.

Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, nakon izvršnosti rješenja o oduzimanju vozačke dozvole zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u dvije godine, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima.    

Ozlijeđeni vozač je privatnim vozilom prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Protiv 25-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila