Načelnik Ivan Sokač primio zahvalnicu UNICEF-a za suradnju u realizaciji pilot programa

  • Slika /2023/DODJELA ZAHVALNICA UNICEF 28032023/Dodjela zahvalnica UNICEF.jpg
  • Slika

Na području Međimurske županije u sklopu pilot program Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete, otvoreno je pet Centara za djecu i obitelj

Foto: PU međimurska / Međimurska županija

Europska komisija, u partnerstvu s Regionalnim uredom UNICEF-a za Europu i Središnju Aziju (ECAR), provodi 24-mjesečni pilot program Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u sedam država članica: Bugarska, Hrvatskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Italiji, Litvi i Španjolskoj.

Osnovni cilj provođenja ovog programa je rano prepoznavanje djece i obitelji koje žive u teškim uvjetima, u nepovoljnom položaju i za koje je važna rana intervencija kako bi se prekinuo krug socijalne isključenosti te im se pružila prilika za razvoj u skladu s njihovim punim potencijalima. To uključuje usluge zaštite djece i podrške obiteljima , pristup kvalitetnom i inkluzivnom predškolskom odgoju i obrazovanju te pristup uslugama rane intervencije u djetinjstvu.  

Upravo s ciljem realizacije glavnih smjernica ovog pilot projekta u Međimurskoj županiji izgrađena su četiri nova Centra za djecu i obitelj, dok je njih ukupno pet uspostavljeno u neposrednoj blizini romskih naselja u općinama Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen i Pribislavec.
Centri će djeci, adolescentima i njihovim obiteljima osigurati praktičnu i svakodnevnu podršku kroz integrirane usluge rane intervencije, podrške roditeljstvu, psihosocijalne podrške te prilike za učenje kroz igru.

Jučer, 28. ožujka u  jutarnjim satima u Hotelu Park u Čakovcu, Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske sa suradnicima prisustvovao je završnoj konferenciji posvećenoj uspješnoj provedbi spomenutog pilot programa.

U središnjem dijelu konferencije predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Regina M. Castillo uručila je načelniku Ivanu Sokaču, zahvalnicu za suradnju i doprinos u provedbi pilot programa, odnosno otvaranje Centara za djecu i obitelj.

Poveznica na prethodno objavljenu vijesti vezano uz provođenje spomenutog pilot projekta:
Obilježena prva godišnjica EU Jamstva za svako dijete
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica