Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Nasilje/obiteljsko_nasilje1.jpg

Foto: Ilustracija, Udruga "Zora"

U spomen na 13. godišnjicu smrti triju žena koje su ubijene na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice, Policijska uprava međimurska i udruga "Zora", u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Čakovca, Centrom za socijalnu skrb, Sigurnom kućom, te povjerenstvom za ravnopravnost spolova Međimurske županije, obilježile su 22. rujan, Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U subotu 22. rujna od 9 do 11 sati u centru grada Čakovca, postavljen je informativni punkt sa promotivnim materijalima na kojem su se građani upoznali s njihovim pravima, s različitim vrstama nasilničkog ponašanja, kao i gdje i kako potražiti pomoć.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se s osnovnim ciljem da se društvo senzibilizira na problematiku nasilja nad ženama, te kako bi se poslala jasna poruka da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku. Nasilje ne smije ostati obiteljska ili neka druga tajna već se o toj temi treba javno govoriti.

Pod geslom nacionalne kampanje "Živim život bez nasilja" pozivamo građane:

Ako vidite čujete ili primijetite nasilje u obitelji, nemojte šutjeti, prijavite nasilje na broj 192. Možda ćete spasiti nečiji život!



Stranica