Najava akcije "Alkohol"

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/stop_policija.jpg

U prvih pet mjeseci ove godine 52 sudionika prometnih nesreća upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

U noći sa 6. na 7. srpnja 2019. godine od 23 do 5 sati (sa subote na nedjelju) mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će akciju "Alkohol".

Ovom akcijom prvenstveno će se utvrđivati prekršaji upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, ali i najteži prometni prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

U prvih pet mjeseci ove godine na području Policijske uprave međimurske dogodilo se 211 prometnih nesreća, dok su se u istom razdoblju prošle godine dogodile 273 prometne nesreće, što je 62 prometne nesreće manje ili 22,71%, manje nego prošle godine.

Nažalost, dogodile su se i četiri prometne nesreće s poginulim osobama u kojima je pet osoba smrtno stradalo, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježena jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Nadalje, tijekom prvih pet mjeseci ove godine bilježimo 74 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 133 prometne nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. U odnosu na 2018., broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u padu je za 9,76%, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom u padu za 30%.

U prvih pet mjeseci ove godine 52 sudionika prometnih nesreća upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola, dok je u prvih pet mjeseci prošle godine 69 sudionika u trenutku nesreće bilo pod utjecajem alkohola (smanjenje za 24,64%).
 

Pisane vijesti | Statistike | Promet i vozila