Najava akcije "Alkohol"

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/IMG_7159.JPG

U prvih šest mjeseci ove godine 75 sudionika u cestovnom prometu prouzrokovalo je prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

U noći sa 26. na 27. srpnja 2019. godine od 23 do 5 sati (sa subote na nedjelju) mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će akciju "Alkohol".
Ovom akcijom prvenstveno će se utvrđivati prekršaji upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, ali i najteži prometni prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

U prvom polugodištu na području Policijske uprave međimurske evidentirana je 261 prometna nesreća od čega pet sa smrtno stradalim osobama, 93 s ozlijeđenim osobama i 163 s nastalom materijalnom štetom. U prvom polugodištu prošle godine zabilježeno je 320 prometnih nesreća od čega tri s poginulim osobama, 95 s ozlijeđenim osobama i 222 s materijalnom štetom. Iz navedenih podataka vidljivo je smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 18,44%, ali i povećanje od 66,67% u kategoriji prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom. Za 2,11% manji je broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, dok kod prometnih nesreća s materijalnom štetom smanjenje iznosi 26,58%. 
U prvih šest mjeseci ove godine 75 sudionika u cestovnom prometu prouzrokovalo je 261 prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, a što predstavlja 7,41% manje evidentiranih sudionika nesreća pod utjecajem alkohola u odnosu na isto razdoblje protekle godine.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila