Najava akcije "Alkohol"

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_2961.JPG

Akciju će sprovesti policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (5./6. rujna 2020.) od 21 do 3 sata

Foto: Ilustracija

Noćas (4. rujna 2020.), nekoliko minuta nakon ponoći na južnoj zaobilaznici grada Čakovca, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 47-godišnjaka, koji je upravljao Opel Astrom, čakovečkih registarskih oznaka.
Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,24 promila.
Vozač Astre je uhićen i priveden u policijsku postaju te je sankcioniran izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Upravo s ciljem suzbijanja prethodno opisanih prekršaja u noći sa subote na nedjelju (5./6. rujna 2020.) od 21 do 3 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz akcije "Alkohol“.
Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se i ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

 

Najave | Promet i vozila