Najava akcije "Nadzor mobitela i drugih uređaja te korištenja sigurnosnog pojasa" te projekta "Roadpol Safety Days"

Slika DANIJELA%20TURK%202019/DG%20MOVE%20ROADPOL_SD_logo_rgb_6.jpg

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 14. do 20. rujna pojačano će nadzirati nepropisnu uporabu mobitela i dr. uređaja te korištenje sigurnosnog pojasa, dok će se od 16. do 22. rujna provesti aktivnosti iz akcije "Dani sigurnosti u prometu"

Foto: ROADPOL

U razdoblju od 14. do 20. rujna 2020. godine policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske, kroz redovne aktivnosti pojačano će nadzirati nepropisnu uporabu mobitela i dr. uređaja te nekorištenje sigurnosnog pojasa.
           
Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2020. godinu, a sukladno spomenutom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
           
U četvrtak, 17. rujna 2020. godine od 7 do 15 sati policijski službenici naše Policijske uprave provest će aktivnosti iz navedene akcije u suradnji s policijskim službenicima  Policijske uprave varaždinske.

Nadalje, sukladno aktivnostima projekta Raodpol Safety Days od 16. do 22. rujna ove godine provest će aktivnosti iz akcije "Dani sigurnosti u prometu" pod geslom "Stay alive and save lives" - "Ostani živ i spasi živote drugih".

Potrebno je istaknuti kako su čelnici ROADPOL-a izabrali 17. rujan ove godine (četvrtak) za "Dan bez poginulih u prometu".

Policijski službenici prilikom najavljenih aktivnosti svih nadziranim sudionicima u cestovnom prometu dijelit će promotivno-edukacijske letke.
 
Policijske aktivnosti iz najavljenih akcija usmjerit će se na:
 
  • suzbijanje prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr. uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa te svih oblika distrakcije,
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).
Pored spomenutih aktivnosti utvrđivat će se i prekršaji upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaji vozača koji upravljaju vozilima za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta te prekršaji vozača koji upravljaju kategorijama vozila koje im nisu upisane u vozačkim dozvolama, kao i utvrđivanje prekršaja mladih vozača.
               
Posebna pozornost posvetit će se prekršajima nekorištenje zaštitne kacige, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja te prekršaja nepropisnog postavljanja i nedovoljne vidljivost registarske oznake.
 

Najave | Promet i vozila