Najava akcije "Ne budite označeni"

Slika 2019/NE%20BUDITE%20OZNA%C4%8CENI/Screen%20Shot%202019-11-28%20at%2007.18.35.jpg

Akcija "Ne budite označeni" usmjerena je prema svima sudionicima u cestovnom prometu, a odnosi se na dosljedno poštivanje odredbi Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano uz osobe s tjelesnim oštećenjima          

Foto: Ilustracija

Sutra, 5. veljače 2021. godine od 9 do 11 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz preventivno-represivne akcije "Ne budite označeni".
           
Tijekom akcije utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području grada Čakovca. 
           
Akcija "Ne budite označeni" usmjerena je prema svima sudionicima u cestovnom prometu, a odnosi se na dosljedno poštivanje odredbi Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano uz osobe s tjelesnim oštećenjima.
           
Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Predviđena kazna za počinjenje opisanog prekršaja iznosi 700,00 kuna.
           
Cilj akcije je da se nadzorom sudionika u prometu te njihovom edukacijom postignu učinci generalne prevencije uz povećanje stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.

Najave | Promet i vozila