Najava akcije "Pješaci i vozači bicikla oprez!"

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/Izbor 2.JPG

Posebna pozornost posvetit će se pravilnom kretanju pješaka, pravilnom prelasku kolnika te označavanju reflektirajućim materijama

Foto: Ilustracija

U srijedu, 26. veljače od 6 do 8 sati i od 17 do 20 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju "Pješaci i vozači bicikla oprez!".

Obzirom na smrtno stradavanje pješaka u cestovnom prometu početkom ove godine, prvenstveni cilj akcije je pojačanim nadzorom pješaka i biciklista povećati sigurnost te kategorije sudionika u prometu, te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi njihovog obilježavanja reflektirajućim materijama.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se pravilnom kretanju pješaka i pravilnom prelasku kolnika, te označavanju reflektirajućim materijama.

Ujedno, kontrolirat će se biciklisti koji ne prelaze ispravno obilježeni pješački prijelaz s obzirom na učestale pritužbe ostalih sudionika u prometu. Također, policijski službenici nadirat će pravilno kretanje biciklista (strana kretanja), označavanje reflektirajućim materijama, kao i  na tehničku ispravnost bicikla. 

Tijekom akcije policijski službenici pješacima i biciklistima dijelit će reflektirajuće prsluke i reflektirajuće trakice.


 

Pisane vijesti | Promet i vozila