Najava preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“

Slika /2021/MOJ PRIJATELJ POLICAJAC I JA U PROMETU 06052021/3.jpg

Akcija će se provesti u 55 dječjih vrtića na području Međimurske županije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske će u razdoblju od 4. travnja do 4. svibnja 2022. godine provoditi preventivnu akciju „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“

Akcija će se provesti u 55 dječjih vrtića na području Međimurske županije. Policijski službenici educirati će djecu predškolske dobi na njima zanimljiv i prihvatljiv način, o pravilima prometne kulture s osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog djela djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih vrtića, pokazati pravilan način kretanja prometnicama i pritom ukazati na opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

Kako bi se djeci približili uvjeti stvarnih prometnih situacija, Koordinacijski odbor “Čakovec, grad prijatelj djece“ osigurao je prometne znakove, a Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa pribavio je mobilne „zebre“ prilagođene za vrtićke poligone. Spomenuta oprema koristit će se tijekom predavanja u dječjim vrtićima.

Ujedno, tijekom edukativnih predavanja policijski službenici će djecu upoznati i s uređajima koje policija koristi u svakodnevnom radu te im podijeliti reflektirajuće trakice osigurane od Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Koordinacijskog odbora „Čakovec, grad prijatelj djece“.
 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica