Najava preventivno-represivne akcije „Ne budite označeni“

Slika 2019/NE%20BUDITE%20OZNA%C4%8CENI/Screen%20Shot%202019-11-28%20at%2007.18.35.jpg

Akcija je usmjerena prema svima sudionicima u cestovnom prometu, a odnosi se na dosljedno poštivanje odredbi Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano uz osobe s tjelesnim oštećenjima           

Foto: Ilustracija

U utorak, 19. srpnja 2022. godine u vremenu od 10,30 do 14,30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodit će preventivno-represivnu akciju „Ne budite označeni“.

Tijekom akcije utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području grada Čakovca, uključujući i parkirališta trgovačkih centara, dok će se tom prilikom dijeliti prigodni letci. 

Akcija je usmjerena prema svima sudionicima u prometu, a odnosi se na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koja nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano uz osobe sa tjelesnim invaliditetom.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama Republike Hrvatske, propisao je da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Kazna je za počinjeni prekršaj iznosi 700,00 kuna.

Cilj akcije je da se preventivno-represivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu i edukacijom, postignu učinci generalne prevencije i postigne veći stupanj sigurnosti u cestovnom prometu.
 

 

Pisane vijesti | Promet i vozila