Najava preventivno-represivne akcije „Pješaci i vozači bicikla, oprez!“

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Tijekom akcije nadzirat će se kretanje pješaka i biciklista s posebnim naglaskom na pravilno prelaženje kolnika, korištenje reflektirajućih materijala, kao i nadzor tehničke ispravnosti bicikla

Foto: Ilustracija

U srijedu, 26. siječnja 2022. godine tijekom dana policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju „Pješaci i vozači bicikla, oprez!“.
Ova akcija prvenstveno je usmjerena prema pješacima i biciklistima, kao najugroženijoj skupini sudionika u cestovnom prometu.

Pojačanim nadzorom pješaka i biciklista tijekom najavljene akcije želi se povećati njihova sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijalima.

Tijekom akcije nadzirat će se kretanje pješaka i biciklista s posebnim naglaskom na pravilno prelaženje kolnika, korištenje reflektirajućih materijala, kao i nadzor tehničke ispravnosti bicikla.

Policijski službenici će tijekom akcije sudionicima u prometu dijeliti reflektirajuće promidžbene materijale koje su osigurali Koordinacijski odbor „Čakovec grad prijatelj djece“ i Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila