Najava prometnih akcija "Alkohol" i "Nadzor teretnih automobila i autobusa"

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/policajac_autobus.jpg

Međimurska policija tijekom vikenda i sljedećeg tjedna provest će akcije "Alkohol" i "Nadzor teretnih automobila i autobusa".  

"Alkohol"
 
Mobilni tim Policijske uprave međimurske će s 11. na 12. svibnja (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati provoditi operativnu akciju „Alkohol“.
Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.
 
"Nadzor teretnih automobila i autobusa"
 
U razdoblju od 13. do 19. svibnja, sve policijske postaje Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu pojačano će provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa.
Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se  u četvrtak, 16. svibnja od 8 do 14 sati, ciljano provoditi u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.
Operativnu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“ provest će sve policijske postaje, uključujući i graničnu policiju na graničnim prijelazima, na području Policijske uprave međimurske.

Stranica