Najava provođenja ciljane akcije "Četiri ubojice u prometu"

  • Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Autocesta1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Odgovornim ponašanjem u prometu spasimo živote i ove godine!

U srijedu, 20. rujna 2023. godine od 9 do 13 sati sve policijske postaje Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskim upravama koprivničko-križevačkom i varaždinskom  provest će ciljanu akciju "Četiri ubojice u prometu".
 
Aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom te nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje.          

Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svako grubo kršenje prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Nadalje se 20. rujna obilježava kao Dan bez poginulih u prometu. Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Prošle smo godine zajedno uspjeli! – na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.

Odgovornim ponašanjem u prometu spasimo živote i ove godine!
 

Najave | Kaznena djela i zakon