Najava provođenja preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“

Slika /2016/MRAV/DSC_0968.jpg

Akcija će se provoditi između 9. ožujka i 10. travnja 2020. godine

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine s početkom u 10 sati u dvorani dječjeg vrtića „Cipelica“, Policijska uprava međimurska započet će s provođenjem preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“

Akcija će se u razdoblju od 9. ožujka do 10. travnja provesti u 52 vrtića na području naše Županije.

Na zanimljiv i prihvatljiv način predškolcima će se predstaviti osnovna pravilima prometne kulture s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog djela djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih vrtića, pokazati pravilan način kretanja prometnicama i pritom ukazati na opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

Kako bi se djeci približili uvjeti stvarnih prometnih situacija, koordinacijski odbor “Čakovec, grad prijatelj djece“ osigurao je prometne znakove, a Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa pribavio je mobilne „zebre“ prilagođene za vrtićke poligone. Spomenuta oprema koristit će se tijekom edukacijskih predavanja u dječjim vrtićima.

U provođenje spomenutih preventivnih aktivnosti, i ove godine uključit će se Autoklub Čakovec, sudjelovanjem na predavanjima, te osiguravši prigodne slikovnice („Sigurno u školu sa HAK-om“). Ujedno, Međimurska županija za ovu svrhu pribavila je bojanke u kojima se nalaze prometni sadržaji prilagođeni predškolskom uzrastu („Sigurni u prometu, igram se i učim biti oprezan u prometu“).

Svi spomenuti edukativni sadržaji tijekom predavanja podijelit će se mališanima, kako bi se i na taj način osigurao, te ostvario cilj ove preventivne akcije, a to je maksimalna moguća sigurnost djece u cestovnom prometu.

Ujedno, za sve policijske službenike koji se u svome radu bave prometnom preventivom u dječjim vrtićima, iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, osigurana su sredstva za tiskanje brošure „Strategija prometne preventive u dječjem vrtiću“. Ova brošura predstavlja osnovni edukacijski smjerokaz za provođenje preventivnih aktivnosti u cestovnom prometu, posebice u radu s djecom predškolskog uzrasta.


 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila