Najava provođenja tjedne akcije Brzina

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Stop policija.jpg

Usklađena je s akcijama Europske unije za 2023. godinu, a sukladno tom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

Foto:Ilustracija

U razdoblju od 7. do 13. kolovoza 2023. godine, sve policijske postaje Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu pojačano će provoditi nadzor brzine kretanja vozila. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2023. godinu a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
 
Tijekom trajanja povoljnih meteoroloških uvjeta te sudjelovanja u prometu povećanog broja vozača motocikla, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava, u četvrtak 10. kolovoza 2023. godine sve policijske postaje provesti će ciljanu akciju „Nadzor brzine+mopedi i motocikli“ od 9 do 14 sati. Ova akcija provodit će se u suradnji s Policijskim upravama koprivničko-križevačkom i varaždinskom.
 
Prilikom provođenja akcije maksimalno će se nadzirati i sankcionirati prekršaji tih kategorija vozača, poput: prekoračenja brzine kretanja vozila, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, isteka valjanosti prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, korištenja vozila čija snaga prelazi propisanu jačinu, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja, upravljanja prije stjecanje prava, propisnog postavljanja i vidljivosti registarske oznake, ne poštivanja odredbi o kretanju biciklista (biciklističke staze ili trake, uz desni rub kolnika), ne nošenja reflektirajućeg prsluka (odjeće ili oznaka) noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti, kao i svih drugih prekršaja kojima vozači motocikla, mopeda i bicikla dovode u opasnost prvenstveno sebe, a i druge sudionike u prometu.

Najave | Promet i vozila