Ne idite u Sisak i Petrinju

Slika 2020/POMO%C4%86%20PETRINJA/obavijest.jpg

Molimo građane da ne idu u Sisak, Petrinju i dr. područja pogođena potresom, bez obzira na najbolje namjere i želju za pružanjem pomoći

Foto: Ilustracija

Petrinja i Sisak su mali gradovi. Gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive  operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s potrebitom opremom.

Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa, na poveznici u nastavku:
https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom/10649.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica