Nedaleko Donje Dubrave, uz obalu rijeke Drave pronađena bomba

  • Slika /2023/Pronalazak bombe Donja Dubrava 08012023/IMG_3016.jpg
  • Slika
  • Slika

Zahvaljujemo 44-godišnjaku na suradnji te ga pohvaljujemo zbog njegove pravilne reakciji prilikom pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva

Foto: PU međimurska

Jučer, 8. siječnja oko 14 sati u predjelu zvanom Donje Polje, nedaleko Donje Dubrave, prilikom šetnje uz obalu rijeke Drave, 44-godišnjak pronašao je metalnu kutiju u kojoj se nalazila ručna bomba M-52 te je o tome odmah obavijestio policiju. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik protueksplozijske zaštite, koji je na siguran način uništio bombu na mjestu pronalaska, pošto zbog djelovanja korozije nije bila sigurna za transport.
 
Zahvaljujemo 44-godišnjaku na suradnji te ga pohvaljujemo zbog njegove pravilne reakciji prilikom pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva.  

Pozivamo građane da i nadalje svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192.

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska takvih ubojitih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 44-godišnjak, koji je uz obalu rijeke Drave pronašao bombu te odmah o tome obavijestio policiju. 

Ujedno, podsjećamo kako je i nadalje aktualna nacionalna preventivna kampanja "Manje oružja - manje tragedija". Kroz aktivnosti spomenute kampanje pozivaju se građani na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenskom trajanju i bez sankcija. Ova preventivna kampanja osmišljena je upravo iz razloga da se građanima omogući predaja svih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a ne da se ubojita sredstva ostavljaju u šumama, na livadama ili bacaju u rijeke, jezera. Takvim nesavjesnim ponašanjem neodgovorni pojedinci mogu ugroziti druge građane, koji borave u prirodi.  
 

Priopćenja | Društvo i zajednica