Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Slika PU_MA/2018/TISKOVNA 27082018/DSCN9023.jpg

Foto: Ilustracija 

Danas (27. kolovoza) na konferenciji za medije, voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalisitčke policije, Zlatko Baranašić, prezentirao je aktivnosti vezane uz kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

 

 

U subotu, 25. kolovoza oko 21,15 sati u Čakovcu, Kolodvorskoj ulici, policijski službenici Grupe kriminaliteta droga Policijske uprave međimurske u neovlaštenom posjedovanju droge zatekli su 22-godišnjaka s područja općine Kotoriba, koji je kod sebe imao tri smotuljka u kojima se nalazilo ukupno 18,8 grama sintetičke droge tzv. „spice“. 

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 22-godišnjak u Čakovcu, Kolodvorskoj ulici. 

Tijekom pretrage pronađeno je:

  • 482,3 grama biljne materije nalik na sintetski kanabinoid,
  • 305,3 grama biljne materije nalik na drogu marihuanu,
  • 1344,4 grama tableta svjetlo plave boje nalik na drogu MDMA ecstasy što ukupno iznosi 5220 komada tableta,
  • 57,5 grama svijetlo plave praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy,
  • 1,3 grama bijele praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy,
  • 2 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin,
  • 227,1 gram svijetlo plave praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava te
  • jedna digitalna vaga.

Ujedno, 22-godišnjak posjedovao je i opremu, materijal i tvari koje se mogu uporabiti za izradu tableta droge MDMA ecstasy, a koje je nabavio upravo s ciljem izrade i neovlaštene prodaje za što je pronađena PVC vreća u kojoj se nalazilo 3433,7 grama svijetlo plave praškaste materije, nepoznatog kemijskog sastava a koja služi kao punilo i služi za smanjenje udjela djelatnih sastojaka i „slabljenja“ droge te služi „bojanju“ tablete kao vizualni učinak. Nadalje, pretragom je pronađena preša za ručno pokretanje osovine, s lijevkom i linijom za izlazak gotovih tableta, koja je isključivo namijenjena izradi tableta nakon prešanja praha.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je u nedjelju, 26. kolovoza  uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.



Pisane vijesti