Novo priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 12. ožujka 2020.

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_5548.JPG

Proširen broj zemalja nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije

Foto: Ilustracija

Od 12. ožujka 2020. godine na snazi je Odluka  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH kojom je proširen broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana.
           
Do sada to su države: Kina, Italija, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran te Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i Bela Krajina u Sloveniji.
           
Naglašavamo da građani Republike Hrvatske koji rade i žive u navedenim zemljama, ukoliko dođu za vikend u Republiku Hrvatsku, morati će biti u samoizolaciji 14 dana te će se moći vratiti u navedene zemlje tek po isteku zdravstvenog nadzora, tj. nakon tih 14 dana i to pod uvjetom da će ostati zdravi.
           
Savjetuje se tim osobama da ukoliko nemaju neku hitnu situaciju kod kuće u Međimurju, da odgode dolazak sada kući te neka prate situaciju pošto se ona mijenja iz sata u sat.
           
Više na informacija možete naći na internetskim stranicama Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Ravnateljstvu civilne zaštite, ovdje  .
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica