O sigurnosti na internetu u Osnovnoj školi Belica

  • Slika /2024/Belica Web heroj 16022024/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Aktivnosti vezane uz projekt Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta "WEB HEROJ"

Foto: PU međimurska
 
U petak, 16. veljače 2024. godine u Osnovnoj školi Belica provedene su preventivne aktivnosti u svezi sigurnosti na internetu s ciljem poticanja na sigurno i odgovorno ponašanje prilikom korištenja interneta.
 
Učenicima 7. i 8. razreda održano je edukativno predavanje o sigurnosti na internetu, a aktivnosti su vezane uz projekt Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta odnosno akcije "WEB HEROJ".
               
Tijekom predavanja učenici su upoznati s prednostima i nedostacima interneta, kako se zaštiti prilikom korištena interneta, kako zaštiti svoju privatnost, kako se zaštiti od zlostavljanja na internetu od strane odraslih osoba te od strane vršnjaka, kako se zaštiti od izloženosti štetnim sadržajima poput eksplicitnih prizora nasilja i govora mržnje.
 
Učenici su upoznati da ako se susretnu s iskustvom nasilja na internetu da  imaju pravo na stručnu podršku i pomoć u rješavanju problema strane policije te drugih institucija.  
 
Predavanju je bilo prisutno pedesetak učenika te su im pritom podijeljeni promidžbeni materijali preventivnog projekta "WEB HEROJ".
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica