Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Slika /192 - FOTOGRAFIJE/AUTO.jpg

Preventivne aktivnosti provest će se u petak, 24. lipnja 2022. godine u centru Piškorovca (kod autobusnog stajališta) od 10 do 12 sati

Foto: Ilustracija

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipanj Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama s ciljem jačanja svih struktura i institucija koje doprinose smanjenju ovog problema i rade na uspostavljanju društva u kojem neće biti zlouporabe droga.

Policijska uprava međimurska, sada već tradicionalno, obilježava spomenuti datum u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, a posebice s Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Preventivne aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama provest će se u petak, 24. lipnja 2022. godine u centru Piškorovca (kod autobusnog stajališta) od 10 do 12 sati.

Uz podjelu edukativnih materijala i dogovaranje nastavka sličnih preventivnih aktivnosti, građanima je na takvim javnim akcijama omogućen izravan kontakt sa zdravstvenim stručnjacima koji se bave prevencijom i tretmanom problema ovisnosti te s policijskim službenicima.
      
Neizostavni dio borbe protiv zlouporabe droga, uz rad s ovisnicima i njihovo liječenje, je i edukativni preventivni rad s mladima, njihovim roditeljima i cjelokupnom javnošću na usvajanju znanja o štetnosti sredstava ovisnosti, usvajanja zdravih stilova života, ali i zakonskim posljedicama zlouporabe droga odnosno njezinom prevencijom.
           
Najavljene preventivne aktivnosti provest će se u suradnji te uz podršku Zavoda za javno zdravstvo, Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti. 

Ova vrsta preventivnih aktivnosti prvenstveno je usmjerena prema mladima te njihovim roditeljima, odnosno zajednici u cjelini, dok je njezin osnovni cilj senzibilizacija javnosti o problemima zlouporabe droga uz želju za podizanjem svijesti građana o neželjenim posljedicama koje može izazvati zlouporaba droga.

Preventivne aktivnosti provest će se u petak, 24. lipnja 2022. godine u centru Piškorovca (kod autobusnog stajališta) od 10 do 12 sati
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon