Obilježavanje Međunarodnog dana Roma

  • Slika FOTOGRAFIJE_shk/08042021/DSC_0233.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Područni odjel Pirgo - Dječji vrtić Cipelica iz Kuršanca, provođenjem preventivnih aktivnosti u prometu, obilježili  su Međunarodni dan Roma.

Foto: PU međimurska
 
                             
U Kuršancu, Varaždinska 2, u sklopu Obiteljskog romskog centra Kuršanec, dana 8. travnja u prijepodnevnim satima, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave međimurske u suradnji s Područnim odjelom Pirgo -Dječji vrtić Cipelica iz Kuršanca, provođenjem preventivnih aktivnosti u prometu, ujedno su obilježili Međunarodni dan Roma.
 
Naime, u vremenu od 10 do 11 sati i 30 minuta, na parkirališnom prostoru spomenutog dječjeg vrtića, provedena je nacionalna preventivna akcija „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“ koja se već tradicionalno provodi u travnju i svibnju svake godine. Ovog puta u aktivnosti su uključeni predškolci Područnog odjela Pirgo, njih 54, koji su sa svojim tetama iz vrtića u grupama izlazili na otvoreno kako bi se educirali .
 
Na asfaltiranom parkiralištu gdje su policijski službenici postavili prometni poligon, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave međimurske, Irena Branović, educirala je djecu o sigurnom kretanju pješaka u prometu vodeći ih poligonom. Pri tome su djeca naučila što je to zebra, semafor i pojedini prometni znakovi te kako se treba ponašati u prometu da bi bili i ostali sigurni kad se kreću prometnim površinama.
 
 Prije samog početka kretanja prometnim poligonom, djeci su podijeljene reflektirajuće trakice za ruku koje je za tu priliku nabavio Grad Čakovec, dok je voditeljici Područnog odjela „Pirgo“, gospođi Marijani Sabo, ispred Koordinacijskog odbora Čakovca-grad prijatelj djece, paket prometnih znakova za daljnje vježbanje sigurnog kretanja u prometu uručila Šoltić Siladi Gordana.
 
Policijski službenici, vezano na sigurno kretanje djece u prometu,  za potrebe vrtića, voditeljici Marijani Sabo uručili su paket od 20 komada reflektirajućih dječjih prsluka, nabavljenih uz financijsku podršku Međimurske županije, a također im je za potrebe daljnje edukacije djece ostavljeno i dvadesetak komada prometnih slikovnica pod nazivom „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“.
 
Ovim aktivnostima svojom nazočnošću javnu podršku dale su i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije, Maja Odrčić Mikulić te suradnica Ida Kovač, dok je ispred Vijeća romske nacionalne manjine svoju podršku dala gospođa Zdenka Đurđević.

Stranica