Obuka pripadnika školskih prometnih jedinica

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/prometna-jedinica2.jpg

U Čakovcu, u prostorijama Auto-kluba Čakovec, 3. i 4. travnja od 10 do 12 sati, provoditi će se obuka pripadnika Školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na području Međimurske županije. 

Foto: Ilustracija

U Čakovcu, u prostorijama Auto-kluba Čakovec, 3. i 4. travnja od 10 do 12 sati, provoditi će se obuka pripadnika školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na području Međimurske županije.

Preko Odsjeka za rad, socijalnu skrb, školstvo i zdravstvo Međimurske županije u sve osnovne škole poslana je obavijest da izvrše prijavu učenika starijih od 12 godina uz ispunjenu suglasnost roditelja, odnosno skrbnika, da mogu izvršavati zadatke školske prometne jedinice.

Pripadnici školskih prometnih jedinica osposobljavaju se kako bi što uspješnije upravljali prometnom na cestama, pružili pomoći sudionicima u prometu te sudjelovali u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima i to: teoretski i praktično.

Osposobljavanje iz područja pravila prometa, prometnih znakova i upravljanje prometom te pružanje pomoći sudionicima u prometu izvodit će se u prostorijama Auto-kluba Čakovec, dok će se praktične vježbe izvoditi na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Čakovcu, u Športskoj ulici. 



Stranica