Od 22-godišnjeg ponavljača prometnih prekršaja privremeno oduzet moped

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_2961.JPG

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,24 promila, dok je provjerom putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno kako nema položeni vozački ispit

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. veljače 2021. godine u 15 sati i 50 minuta u Štefancu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su neregistrirani moped (marke Silverstone), kojim je bez zaštitne kacige upravljao 22-godišnjak.
           
Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,24 promila, dok je provjerom putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno kako nema položeni vozački ispit. S obzirom da je vozač mopeda višestruki povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje te je prijetila realna opasnost od ponavljanja prekršaja, 22-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju.
           
Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 22-godišnjaka privremeno je oduzet moped te je prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.
           
Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 22-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 8.200 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja AM kategorije u trajanju od dva mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima vozaču će se dodijeliti i šest negativnih prekršajnih bodova.  

Nadalje, tijekom današnjeg dana okrivljenik će se uz optužni prijedlog zbog ponavljanja prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje te počinjenja prekršaja prekoračenja prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, dovesti dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. U optužnom prijedlogu predlaže se okrivljenikovo zadržavanje.

Priopćenja | Promet i vozila