Odluka o zabrani spaljivanja smeća,suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/vatrogasni-kombi.jpg

Desetak pripadnika DVD-a Grada Murskog Središća s tri navalna vozila ugasili su požar u kojem nije nastala materijana šteta

Foto: Ilustracija

Jučer, 10. lipnja 2019. godine oko 20:30 sati nedaleko Sitnica,  na  parceli vlasništvo 43-godišnjaka, nepoznati počinitelj zapalio je smeće na površini od stotinjak metara kvadratnih.Na mjesto događaja upućeni su pripadnici DVD-a Grada Mursko Središće, koji su požar ugasili.
Požarom nije nastala materijalna šteta, niti je postojala opasnost ljudske živote, odnosno imovinu većeg opsega.

O događaju je izviješteno komunalno redarstvo Grada Murskog Središća.
 
Upozoravamo sve žitelje Međimurske županije da je u razdoblju od 2. svibnja do 1. listopada  2019. godine na snazi ODLUKA o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe te loženje vatre u šumama i blizini šume.
 
Odluka se ne odnosi na organizirano spaljivanje te na loženje uskrsne vatre, koje mora biti organizirano kako je to propisano člankom 17. Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara na području Međimurske županije.

Savjesnim ponašanjem i brigom za okoliš smanjit ćemo mogućnost izbijanja požara koji bi mogli imati i tragične posljedice.

 

Pisane vijesti | Okoliš