Održan zajednički trening policijskih službenika i članova Streljačkog društva Mihovil

  • Slika /2022/VJERAN HORVAT 30082022/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Trening je proveden pod stručnim nadzorom Miljenka Krušelja policijskog službenika za stručno usavršavanje u Policijskoj upravi Međimurskoj i policijskog službenika Vjerana Horvata, predsjednika i trenera u Streljačkom društvu Mihovil

Foto: PU međimurska

U sklopu redovne obuke policijskih službenika Policijske uprave međimurske, u utorak 31. kolovoza 2022. godine, na streljani EKOM-a u Čakovcu održan je zajednički trening policijskih službenika i članova Streljačkog društva Mihovil u gađanju iz pištolja.

Trening je proveden pod stručnim nadzorom Miljenka Krušelja, policijskog službenika za stručno usavršavanje u Policijskoj upravi Međimurskoj i policijskog službenika Vjerana Horvata, predsjednika i trenera u Streljačkom društvu Mihovil.

Tijekom treninga policijski službenici obnavljali su znanja iz sigurnog rukovanja oružjem te savladavali tehnike brzog pucanja u zahtjevnim situacijama u siluetne mete. U današnje vrijeme pred policijske službenike stavlja se sve više zahtjevnih zadaća u zaštiti života ljudi i provođenju zakona za što je nužno da policijski službenici savladaju vještine situacijskog gađanja iz pištolja.


„Svaki policijski službenik ovlašten je nositi vatreno oružje u obavljanju službenih zadaća i svaki od njih je osposobljen rukovati oružjem. Na ovakvim treninzima policijski službenici imaju priliku nadograditi svoje znanje i vještine u rukovanju oružjem u praktičnom gađanju a čime se članovi Streljačkog društva Mihovil aktivno bave, od kojih su nekolicina članova policijski službenicI“ – rekao je Miljenko Krušelj, policijski službenik za stručno usavršavanje u Policijskoj upravi Međimurskoj.

„Tijekom treninga članovi Streljačkog društva Mihovil i policijski službenici razmjenjivali su iskustva u praktičnom gađanju. Ovo je dobar vid međusobne suradnje policije i sportske streljačke organizacije radi nadopunjavanja znanja i vještina u pucanju iz pištolja“ – naglasio je predsjednik Streljačkom društvu Mihovil, Vjeran Horvat.

Streljačko društvo “MIHOVIL” Čakovec osnovano je 1995. godine kao udruženje građana. Danas društvo broji 70-tak članova koji aktivno sudjeluju u raznim streljačkim disciplinama te zajedno rade na razvoju, širenju i unapređivanju streljačkog sporta među građanima, osobito mladeži, kod kojih razvijaju takmičarski duh, osjećaj odgovornosti i obaveza; zalažu se za zakonitu, sigurnu i pravilnu uporabu svih vrsta dopuštenog oružja. Aktivnost društva odvija se kroz sekcije: zračna puška i pištolj, veliki kalibar (puška, pištolj, revolver) i malokalibarska puška i pištolj.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica