Održana godišnja Skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec

  • Slika /2022/Skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec/IMG_3788.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za novog predsjednika Udruge izabran Franjo Bregović

Foto: PU međimurska

U petak, 8. travnja 2022. godine u Hotelu Park, u Čakovcu održana je redovna izborna Skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec.

Osim mnogobrojnih članova Udruge, njih oko stotinjak, Skupštini su prisustvovali gosti; župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i voditelj Službe kriminalističke policije Danijel Mikulić.

Skupštinu su vodili članovi Izvršnog odbora Udruge, predvođeni predsjednikom Dragutinom Bajsićem. Predsjednik je na početku podnio izvješće o radu Udruge tijekom 2021. godine, uz prezentaciju brojnih aktivnosti Izvršnog odbora i članova Udruge. Navedene su sportske aktivnosti, izleti, kao i aktivnosti vezane uz suradnju s drugim udrugama iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, te Udrugama umirovljenika s područja Međimurske županije. Prezentiran je plan rada Udruge za 2022. godinu, gdje će se kao i do sada posebna pažnja usmjeriti na pružanje pomoći bolesnim članovima Udruge, članovima slabijeg imovinskog stanja te provođenje i organizacija sportskih aktivnosti i izleta.

Naglašeno je da Udruga sudjeluje u dostojnom ispraćaju preminulih članova. Sva izvješća o radu za 2021. godinu te planovi rada i financijski plan za 2022. godinu jednoglasno su prihvaćeni.

Ove godine, nakon 20 godina uspješnog vođenja Udruge, predsjednik Dragutin Bajsić i dio članova Izvršnog odbora nisu se kandidirali za daljnje vođenje, te je izabrano novo rukovodstvo. Za novog predsjednika predložen je i izabran Franjo Bregović, a za zamjenike Zlatko Lovrenčić i Stevo Turopoljac.

Potom su se prisutnim članovima Udruge obratili župan Matija Posavec, gradonačelnica Ljerka Cividini i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, koji su prigodnim riječima pohvalili rad Udruge u protekloj 2021. godini, uz želju da se takav uspješni rad nastavi i tijekom ove godine. Također su uputili zahvale dosadašnjem predsjedniku Dragutinu Bajsiću na predanom 20 godišnjem vođenju i čestitali novo izabranom vodstvu i predsjedniku Udruge, Franji Bregoviću.

Na kraju, novi predsjednik Udruge, Franjo Bregović uz prigodne riječi uručio je poklone najstarijem prisutnom članu Franji Mavrinu i najstarijoj članici Katarini Cmrečnjak, kao i dosadašnjim članovima Izvršnog odbora. Župan Matija Posavec predao je prigodne poklone dosadašnjem predsjedniku Dragutinu Bajsiću i blagajniku Stjepanu Petkoviću.

Po završetku radnog djela Skupštine, nastavljeno je druženje uz prigodan domjenak. Kad se na okupu nađe tako veliki broj umirovljenih policajaca tema za razgovor ne nedostaje.
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica