Održane preventivne aktivnosti policije iz nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“

  • Slika FOTOGRAFIJE_shk/25032019/20190323_134016.jpg
  • Slika
  • Slika

U Hodošanu, kod objekta Zaštitarsko-ekološke udruge „Prode“, policijski službenici Policijske postaje Prelog su provodili aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“.

Foto: PU međimurska
 
 
Temeljem poziva Zaštitarsko-ekološke udruge „Prode“ iz Hodošana,  u subotu, 23. ožujka od 10,30 do 14 sati u Hodošanu, kod objekta udruge policijski službenici Policijske postaje Prelog su uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije, provodili aktivnosti iz  nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“.
 
 
Naime, u to vrijeme udruga je povodom obilježavanja Svjetskog dana šuma i Svjetskog dana voda pod pokroviteljstvom Općine Donji Kraljevec, organizirala i održala čišćenje smeća pod motom „Zelena čistka 2019.“ Akcija se provodila na poljskim putovima, šumama i prilaznim cestama na području Općine Donji Kraljevec u blizini naselja Hodošan, kao i na dijelu područja „Murščak“ do „Zelengaja“.
 
U akciji uklanjanja otpada i čišćenja odabranih površina sudjelovalo je oko 60-ak članova Udruge „Prode“, članice Udruga žena Hodošan, članovi NK „Hodošan“, DVD Hodošan i članovi Sportsko ribolovnog društva "Trnava" Hodošan.
 
Za napomenuti je da su aktivni članovi predmetne udruge i policijski službenici Policijske uprave međimurske i to Kristijan Vuk, Kristijan Višnjić, Ljubomir Levačić, Anita Višnić, Ivan Čerepinko, Kristina Vrček i Denis Strahija.      
 
Po završetku akcije prikupljeno je šest traktorskih prikolica raznog otpada, koje su preuzeli djelatnici komunalnog poduzeća PRE-KOM iz Preloga te ga deponirali na deponij za odlaganje smeća. Ujedno je prikupljena i veća količina otpadnog tekstila koji je doniran Socijalnoj zadruzi Humana Nova iz Čakovca.

Podršku Zelenoj čistki svojim prisustvom dali su Miljenko Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec, Robert Balent, komunalni redar općine i Zdravko Kolarić, načelnik Policijske postaje Prelog.

Na ovaj način su policijski službenici, članova udruge, kao i predstavnici jedinica lokalne samouprave su podržali II. komponenta preventivnog nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, koja ima za cilj aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika, mijenjanje stavova o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i usvajanje zdravih stilova života.
 

Stranica